Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Traditioner

Højtider

Julen er en helt særlig tid. Derfor har vi nogle faste juletraditioner, som gør julemånederne ekstra specielle. Vi har krybbespil, luciaoptog, julefrokost, julegudstjeneste og en tryllenisse.

Krybbespil

Vi starter julen med vores årlige krybbespil i Vor Frelser Kirke. Børnene bruger hele november måned på at arbejde med roller, sange og kostumer. Det er en flok forventningsfulde og spændte børn, der, den sidste fredag i november, er klar til at vise forældre, søskende og bedsteforældre, hvad de har arbejdet med. Husk at medbringe kleenex!

Juleklip og julebag

I december hygger vi med juleklip og julebag. Vi pynter op i børnehaven og hænger små poser op langs trappen, hvori der er pebernødder. Det er børnenes julekalender.

Tryllenissen

Vores tryllenisse bor i kælderen hele december. Derfor holder vi altid fælles samling med alle børn i denne måned. Hvis børnene synger en julesang for ham og siger den rigtige trylleremse, tryller han navnet frem på det barn, som må gå op og finde sin julepost på trappen.

Luciaoptog                                                                                               

Ingen jul uden luciaoptog. De store børn går optog gennem børnehaven, og forældre og søskende er velkomne til at komme og se på. Vi inviterer på luciabrød, kaffe/the og saftevand.

Julefrokost

Vi holder julefrokost for alle børn. De sidste par år har vi været på Skalborg Kro, hvor vi har fået den helt store julemenu med: medister, rødkål, kartofler, brun sovs, chips, saft – og islagkage til dessert. Inden vi spiser, går vi om juletræet, synger julesange, og der bliver fortalt en julehistorie.

Julegudstjenester

Inden vi går på juleferie, er vi til julegudstjeneste i Vor Frelser Kirke. Kirken arrangerer krybbespil og inviterer på en lille frokost. Hjemmefra har børnene klippet julepynt, som de hver især hænger på juletræet, inden vi går rundt om det. De store børn er også til gudstjeneste i Budolfi Kirke. Den dag har vi altid maddag, hvor vi traditionen tro serverer risengrød og saft.